InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor și Institutul Sportiv Român au semnat luni, 15 noiembrie, protocolul de parteneriat „Sport pentru consumator”, care vizează conceperea, dezvoltarea și implementarea unor programe/proiecte specializate privind consumatorul.
„Protectia consumatorilor de gaming si esports răspunde noilor provocări apărute în scocietate. În noul context, consumatorul trebuie apărat, informat, și mai ales educat cu privire la drepturile și obligațiile sale, iar aceasta este posibilă doar cu o9atitudine! Primul pas pentru atingerea acestui obiectiv a fost realizat: pe 15 noiembrie prin incheierea parteneriatului dintre InfoCons și Institutul Sportiv Român! Următorii pași ai acestui demers nu vor ezita să apară, pentru că împreună luăm atitudine, o9atitudine!”, a declarat președintele InfoCons, Sorin Mierlea.
Adrian Socaciu, președintele Institutul Sportiv Român, a precizat că importanța sportului pentru consumator nu poate fi contestată și este mai bine să previi decât să tratezi.
„Protocol de colaborare Sport pentru consummator are la bază principiul prevenirii. Sportul creşte durata de viaţă, activizează metabolismul, îmbunătăţeşte funcţia pancreasului și normalizează glicemia, menţin sănătatea inimii și a creierului, sunt doar câteva dintre beneficiile sportului pentru consumator. Iar România are mare nevoie de sport pentru a se menține sănătoasă, în contextul în care 63% dintre români nu practică niciodată niciun tip de activitate sportivă, iar 55% din populaţia României este supraponderală”, a declarat Adrian Socaciu, președintele Institutul Sportiv Român.
Documentul cuprinde modalitățile concrete în care cele două părți vor colabora pentru îndeplinirea obiectivelor pe care și le-au propus în comun. La baza colaborării bilaterale stau principiile transparenţei şi profesionalismului în valorificarea cunoştinţelor şi a experienţei pe domeniul de competenţă al activităţii fiecărei părţi.
Amintim că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a prezentat în acest an planul de acţiune globală pentru promovarea activităţii fizice, prin care dorește să reducă cu 15% sedentarismul în rândul adulţilor şi al adolescenţilor, până în anul 2030.