Carne
- Cumpărați numai din măcelarii, magazine alimentare, locuri special amenajate în piețe;
- Carnea trebuie să prezinte ștampila sanitară-veterinară;
- Trebuie să fie fermă și elastică și să prezinte la suprafață o peliculă uscată, de culoare roz până la roșie;
- Carnea achiziționată se va transporta în condiții igienice, cât mai repede și se va depozita la temperaturi de refrigerare.
Ouă
- Verificați data expirării care este înscrisă pe ambalaj, categoria de calitate, categoria de greutate,
- La spargere, ouăle nu trebuie să prezinte albușul tulbure sau amestecat cu gălbenușul.
Vopsea de ouă
- Pe eticheta produsului trebuie să se găsească: numele și adresa producătorului, lista ingredientelor, instrucțiuni de utilizare și data durabilității minimale.
Produsele de patiserie (checuri, cozonaci, etc)
- Cumpărați produse numai din locuri autorizate;
- Spațiile de comercializare trebuie să fie în permanență curățate și bine întreținute;
- Produsele de patiserie neambalate trebuie vândute în termen de 24 de ore de la data fabricației.
Ciocolată și produse pe bază de cacao
- Se menționează, în mod obligatoriu, conținutul de cacao,
- Verificați starea ambalajelor și încadrarea produselor în data durabilității,
- După cumpărare, verificați culoarea și consistența produsului.
Vin
- Verificați aspectul lichidului: culoare corespunzătoare sortimentului, limpede, fără depuneri sau impurități.
Sursa :anpc