Fii informat ! Fiecare ou supus comercializării trebuie să aibă înscrisă data durabilității minimale (DDM). Data durabilității minimale reprezintă până la care ouăle pot fi consummate şi trebuie fixată la mai puțin de 28 de zile după data ouatului.
Atenţie ! În mod obligatoriu, cofragul în care sunt ambalate ouăle, trebuie să aibă înscrise informaţii referitoare la :
- Mărimea/greutatea oului, şi anume : ouă XL (73g și peste), ouă L ( de la 63g până la 73g), ouă M (de la 53 g până la 63) și ouă S (sub 53 g)
- Numărul de ouă aflate în ambalaj;
- Clasa de calitate (ouă categoria A – ouă proaspete, ouă categoria B – ouă calitatea a doua);
- Numele sau denumirea și adresa unității care a ambalat sau a celei pentru care se ambalează ouăle;
- Țara de provenienţă;
- Termenul de valabilitate, însoţit de recomandările de depozitare;
- Metoda de producție/sistemul de creștere al găinilor (aşa cum este menţionat anterior, corespondentul acestora variază, conform codurilor mai sus menţionate: 0,1,2 sau 3).
Sărbători în siguranţă cu 021 9615 ! Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România – InfoCons este alături de consumatorii români şi în perioada sărbătorilor pascale!
InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro ), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.