28,9g este cantitatea maximă de grăsimi găsite în produse (contând pentru aproape 25% din cantitatea produsului) care au făcut parte din studiile din 2011, 2016 și 2018. Singurul studiu în care aceasta a oscilat este cel din 2015, unde a suferit o ușoară scădere, până la 27,3g.
13,6g este cantitatea minimă de grăsimi găsite în produse care au făcut parte din studiile din 2016 și 2018. Remarcăm un trend descendent, valorile minime anterioare fiind 15,3g în 2011, respectiv 14,5g în 2015.
2.57g este media acizilor grași saturați prezenți în produsele studiate în ultimul studiu, cel din2018. Remarcăm o fluctuație la acest capitol, media fiind acum pe o pantă ascendentă, de la 2,41g în 2016. Vârful acestei statistici a fost atins în 2015, cu 3,2g, iar în 2011, media a fost de 2,95g.
Un singur produs a depășit 4g/100g de acizi grași saturați, ajungând chiar la 8.1g, în studiul din 2015.
Puteți găsi mai multe informații despre pateul vegetal aici
Puteți accesa tot studiul aici: Studiu comparativ pateuri vegetale 2011-2018.