Apa este principala constrângere pentru securitatea alimentară, deoarece deșeurile alimentare înseamnă și risipirea apei. În plus, se estimează că 1,4 miliarde de persoane locuiesc deja în zone în care nu există suficientă apă pentru a satisface toate nevoile societății (Lundqvist et al., 2008).
Pentru a produce 1 kg de carne necesită între 5000 și 20.000 de litri de apă, în timp ce pentru a produce 1 kg de grâu necesită între 500 și 4000 de litri de apă.
Volumul de apă necesar pentru producerea produselor alimentare comune este
– Ciocolata in topul listei cu 17,196 de litri de apa necesară pentru producerea a 1 kg de produs
– Carnea de vită (15,415 ), de oaie (10,412 litri) și carne de porc (5,988 litri) necesită, de asemenea, volume mari de apă pentru producție
– Ceaiul (27 litri pentru un pahar de 250 ml), berea ( 74 litri pentru un pahar de 250 ml) și vinul (109 litri pentru un pahar de 250 ml ) folosesc cea mai mica cantitate de apă
– Comparativ cu producția de carne, alimentele vegetale necesită mult mai puțină apă pentru 1 kg de cartofi se folosesc, de exemplu, 287 litri de apă.
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!