Casa de Cultură a Studenților a fost ridicată pe Calea Plevnei, la inițiativa lui Stelian Popescu (președinte al societății anonime ,,Universul`), și inaugurată la 18 noiembrie 1937. Între anii 1957 și 1982, aceasta a fost cunoscută sub numele Casa de Cultură a Studenților București ,,Grigore Preoteasa`.
În 1956, aceasta trece sub tutela Ministerului Învățământului și Științei. Tot în acest an sunt înființate casele de cultură studențești de la Iași și Cluj Napoca.
Urmează o perioadă plină de activități a Casei Studenților, acestea fiind susținute financiar de diferitele conduceri politice. Clădirea este dotată cu mobilier nou, aparaturi de sunet și lumini, instrumente muzicale și mijloace de transport.
În anii 1960-1970, muzica oferea libertatea care lipsea profund studenților români, iar Casa de Cultură devenise un magnet social și cultural, ce oferea cursuri de limbi străine, dans sau muzică și așa-numitele ,,ceaiuri dansante`, la sfârșit de săptămână.
Perioada 1975-1989 este cea mai productivă pentru Casa Studenților, directorul din această perioadă fiind Laurențiu Toma. În această perioadă apar numeroase grupări studențești: cenacluri, cinecluburi, filarmonici, ansambluri etc.
Casa de Cultură a Studenților din București este considerată un laborator de încercări, un loc în care studenții se pot regăsi pe ei înșiși și unde exprimarea lor artistică le este facilitată. De altfel, clădirea este localizată în umbra Operei Naționale din București, una dintre instituțiile culturale emblematice ale României.
Astăzi, Casa de Cultură a Studenților din București oferă cursuri în aproape toate domeniile artei, având porțile tot timpul deschise pentru studenții doritori de a afla tot timpul lucruri noi și de a se perfecționa.
Mai multe informații pe centenar.infocons.ro.
– Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?
– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!
– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!