InfoCons este beneficiarul unui grant finanțat de către Comisia Europeană pentru implementarea de acțiuni în vederea limitării dublului standard de calitate al produselor din UE

InfoCons este beneficiarul unui grant pe o perioadă de 12 luni acordat de Comisia Europeană, în urma unei competiții extrem de dificile pentru finanțarea proiectelor de dezvoltare, inovare și cercetare în cadrul:

Programului `Rights, Equality and Citizenship` Programme Call: REC-CONS-RPPI-AG-2019 Project: 951669 — ECO.

Topicul proiectului: REC-CONS-RPPI-AG-2019 — Propuneri de granturi pentru acțiuni în vederea limitării calității duble și consolidarea organizațiilor de consumatori din UE.

Proiectului este coordonat de către Associazione per la Difesa e l'Orientamento dei Consumatori din Italia, iar beneficiarii acestuia sunt: Asociația InfoCons, România și Safe Food Advocacy Europe din Belgia.

Contribuția solicitată de către consorțiu și aprobată, conform propunerii de proiect este de 240 320,01 EUR (dintr-un total de 1.260.000 EUR alocați de Comisia Europeană acestei competiții).

Cele trei organizații ale consorțiului vor dezvolta o metodologie solidă, pentru testarea și compararea produselor, în ceea ce privește problema dublei calități și identificarea componentelor potențial înșelătoare ale strategiilor de `branding` sau a informațiilor de pe ambalaj.

Asociația InfoCons este deosebit de onorată să reprezinte România, în următoarele 12 luni, în cadrul Programului `Rights, Equality and Citizenship` Programme Call: REC-CONS-RPPI-AG-2019, ca beneficiar al Proiectului nr. 951669 — Acronim: ECO.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal