Ambalajul pachetului de mancare trebuie sa fie unul benefic si fara chimicale

Prânz sănătos, pachete pentru copii – există multe variante, rețete sănătoase și bune, însă, ambalajul pachetului de mâncare trebuie să fie unul benefic și fără chimicale.

Folia de aluminiu emite de 30 de ori mai mult CO2 (dioxid de carbon) decât hârtia alimentară, și poate elibera aluminiu în contact cu acidele, însă, hârtia de copt și hârtia alimentară conțin substanțe fluorurate. Totodată, cutiile pentru mâncare ori pungile de plastic trebuie alese cu atenție, acestea nu sunt întotdeauna destinate mâncării.

De asemenea, încălzirea ambalajului la microunde poate determina eliberarea substanțelor chimice în alimente.

Deopotrivă, băuturile acidulate în doze de metal pot fi responsabile pentru o eliberare mai mare de substanțe chimice decât în sticla de baut.

Băuturile și consumul conservelor cu miros sau gust de metal sau plastic, indică un semn al eliberării substanțelor chimice în produs.

Astăzi, aparatele de uz casnic sunt realizate în mod tipic din polietilenă, considerate neproblematice organismului sau mediului înconjurător.

Alege sănătos!

Trăiește sănătos!

sursa: kemi.taenk.dk

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal