Aditiv alimentar din categoria antioxidanţilor, emulgatorilor şi stabilizatorilor. Este un compus care se regăseşte în structura membranei celulare a oricărui organism viu. Pentru uz industrial (alimentar şi farmaceutic) se obţine în special din boabe de soia sau gălbenuş de ou. Se utilizează în toate tipurile de produse alimentare.
Cantitate max zilnica permisa/corp: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă nu este limitată.
Doza de încorporare în alimente: 1000 mg/l
Descriere doza de încorporare în alimente: Doza de incorporare in alimente destinate sugarilor si copiilor mici este de 1000 mg/l.
Efecte secundare: NU
Descriere efecte secundare: NU produce efecte secundare nici măcar persoanelor alergice la soia sau ouă.
Contraindicatii:Nespecificat
Descriere contraindicatii:
Utilizabil pentru copii: DA
Descriere utilizare copii: Acest aditiv este admis in alimentele pentru copii in limitele impuse.
Lecitina de soia
« Înapoi la index