Un reprezentant al InfoCons participă la evenimentul „ Food Safety First – Identifying and Reducing Contaminants ”

Pe 13 noiembrie 2024, un reprezentant al InfoCons va participa la evenimentul „Food Safety First – Identifying and Reducing Contaminants”, găzduit de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Bioresurse Alimentare – IBA București. Acest eveniment online, organizat pe platforma Zoom, marchează aniversarea a 24 de ani de cercetare a institutului în domeniul siguranței alimentare.

Evenimentul își propune să evidențieze abordări eficiente pentru reducerea nivelului de contaminanți în diverse medii, contribuind astfel la sănătatea publică și la stabilitatea ecologică. Reducerea contaminanților din lanțul alimentar joacă un rol esențial în asigurarea siguranței alimentare, promovarea sănătății publice și susținerea sustenabilității mediului. Contaminanții pot proveni din mai multe surse, inclusiv poluanți chimici, metale grele, pesticide și agenți patogeni microbieni, toate acestea necesitând intervenții specifice pe tot parcursul procesului de producție și distribuție pentru a asigura reducerea lor.

Citește și : Deciziile populiste din trecut, cresc prețul la energie și gaze

 

Agenda evenimentului include următoarele prezentări:

  • Evaluarea riscurilor asociate contaminanților și aditivilor din alimente – Joris Van Loco, SCIENSANO, Belgium
  • Siguranța Alimentară pe Primul Loc: Rolul Microbiomului – Gratiele Gradisteanu, UB, Romania
  • Poate gătirea peștelui contaminat reduce nivelul de mercur și intensifica antagonismul mercur-seleniu? – Petru Jitaru, ANSES, France
  • Creșterea Listeria monocytogenes în condiții dinamice de refrigerare și evaluarea expunerii utilizând modelul BIKE – Daniela Borda, UGAL, Romania
  • Siguranța alimentară și schimbările climatice: o prioritate pentru viitoarele cercetări și inovații în UE – Veronica Lattanzio, CNR, Italy
  • Provocări și strategii de atenuare a contaminanților asociați logisticii în lanțul alimentar – Anca Becze, ICIA, Romania
  • Provocări în asigurarea siguranței alimentare în țările cu venituri mici – Ioana Balan (USVT, Romania), Aisha Simbiat Husaini (Ahmadu Bello University, Nigeria), Roger Gaise (Uele University, DR Congo), Camelia Tulcan (USVT, Romania), and Teodor Trasca (USAMVB, Romania)

Citește și : Fii Un Exemplu – Conferința ONU privind Schimbările Climatice ( COP 29 ) – Principalele Evenimente din Prima Zi

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea  Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro