Sorin Mierlea , Președintele InfoCons participă la întâlnirea dedicată prevenirii criminalității informatice în cadrul proiectului #SigurantaOnline

Sorin Mierlea , Președintele InfoCons participă astăzi , 18 Octombrie 2024 , la întâlnirea dedicată prevenirii criminalității informatice în cadrul proiectului #SigurantaOnline ,  o intalnire utilă șĩ relevantă, dedicată tuturor celor care utilizează zilnic telefonul mobil și internetul .

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului Național de Prevenire a Criminalității informatice #SigurantaOnline , inițiat de Poliția Română , Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) și Asociația Română a Băncilor (ARB) și desfășurată în colaborare cu Liga Națională a Asociațiilor de Proprietari Habitat .

Această întâlnire are ca scop informarea cu privire la protecția datelor cu caracter personal , precum și modalitățile de evitare a fraudelor online de tip phishing și a fraudelor cu investiții .

Subiectele sunt importante de abordat în contextul în care amenințările din spațiul cibernetic sunt tot mai frecvente și sofisticate.

 

În cadrul întâlnirii , se va discuta despre :

  • Cum să vă protejați datele personale în mediul online;
  • Cum să identificați și să evitați capcanele phishing și alte tipuri de înșelăciuni digitale;
  • Măsuri concrete pentru a recunoaște mesajele, SMS-urile și emailurile frauduloase, astfel încât să nu cădeți victimă atacurilor online.

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea  Programelor și Strategiilor  membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro