Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă la Ședința Plenară a Observatorului – Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală – EUIPO

În data de 16 octombrie 2024, Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă la întâlnirile din a 2- zi a Ședinței Plenare a  Observatorului – Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală – EUIPO , ce are loc în Alicante, Spania. Ședința are loc în perioada 15 – 16 octombrie.

InfoCons este un membru activ al Observatorului EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală), jucând un rol important în cadrul Grupului de Lucru al Societății Civile din cadrul Observatorului European pentru Încălcările Drepturilor de Proprietate Intelectuală. Această implicare subliniază angajamentul InfoCons de a aborda provocările generate de încălcările drepturilor de proprietate intelectuală în întreaga Europă.

La nivel național, InfoCons este membră încă din anul 2006 în Grupul de Lucru pe Probleme de Proprietate intelectuală sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și : Prețurile gazelor naturale vor crește în viitor. Cât de mult ? Depinde de noi !

 

În a doua zi a întâlnirii, agenda include următoarele segmente:

 

BINE AȚI VENIT ȘI REMARCI DE DESCHIDERE

PROGRAMUL DE LUCRU 2025

EUIPO va prezenta principalele elemente ale proiectului Programului de Lucru al Observatorului pentru 2025. Cuvântul va fi dat tuturor participanților pentru a oferi contribuții și sugestii, în urma cererii scrise de feedback din iulie.

CICLUL URMĂTOR EMPACT

Astăzi va fi lansată principala fază de advocacy EMPACT, pentru a sublinia necesitatea menținerii infracțiunilor legate de proprietatea intelectuală pe agenda EMPACT. Va avea loc o discuție cu diferite acțiuni planificate împreună cu unii parteneri și despre cum acestea ar putea evidenția cel mai bine rezultatele.

Citește și : Ziua Mondială a Alimentației – 4055 ALERTE la produse alimentare emise în 2024

 

DE CE ESTE IMPORTANTĂ PROPRIETATEA INTELECTUALĂ PENTRU MINE

Creatori și antreprenori din domeniul designului și ediției vor împărtăși mărturii despre cum proprietatea intelectuală a fost esențială în dezvoltarea activităților lor, creând valoare pentru ei și pentru partenerii lor. Vor aborda, de asemenea, impactul încălcării drepturilor de proprietate intelectuală din perspectiva lor.

  • Marco Bozzola, Relio Italian
  • Elisa Villebrun, writer, Bayard
  • Raffaella Mangiarotti, designer and studio

CONSOLIDAREA INFRASTRUCTURII DREPTURILOR DE AUTOR ÎN ERA DIGITALĂ: ARGUMENTUL PENTRU NOI INIȚIATIVE ALE EUIPO ÎN DOMENIUL DREPTURILOR DE AUTOR

Rămânerea la curent cu tehnologiile și impactul lor asupra aplicării legii este esențială pentru a se asigura că forțele de ordine dispun de tehnologiile potrivite pentru a depăși infractorii. Un exemplu despre cum Europol gestionează această activitate poate demonstra cât de dificilă este sarcina și care sunt provocările.

OPORTUNITĂȚI DIN INTEROPERABILITATE ȘI NOI TEHNOLOGII

Remaining abreast of technologies and how they affect enforcement is essential to ensure enforcers have the right technologies to stay ahead of infringers. An example of how this work is done at Europol can showcase how difficult this task is and what the challenges are.

Citește și : Creșterea ponderii importurilor de energie electrică mai mare ca niciodată în primele 8 luni ale anului

 

ACTUL PRIVIND SERVICIILE DIGITALE: CELE MAI RECENTE DEZVOLTĂRI

Pe 17 februarie 2024, Actul privind Serviciile Digitale (DSA) a devenit pe deplin aplicabil. DSA oferă un set complet de instrumente pentru a combate conținutul ilegal, cum ar fi încălcările drepturilor de proprietate intelectuală. Acesta oferă Comisiei Europene puteri de investigare și sancționare pentru a obliga platformele online să se conformeze noilor obligații. În această sesiune, șefa unității DG CNECT, responsabilă de coordonarea și conformitatea reglementară a DSA, va oferi o actualizare cu privire la principalele activități de supraveghere și aplicare relevante pentru protecția proprietății intelectuale.

FINALUL EVENIMENTULUI

  • Patricia García-Escudero Márquez,  Director of the Observatory

Citește și : Știrile săptămânii cu InfoCons