Creșterea ponderii importurilor de energie electrică mai mare ca niciodată în primele 8 luni ale anului

Conform datelor INS privind situația resurselor energetice în primele 8 luni ale anului 2024 în România, importurile de energie electrică au crescut cu 60% față de perioada similară a anului 2023, iar producția de energie electrică a scăzut cu 11%. O creștere atât de mare a ponderii importurilor de energie electrică nu s-a mai întâlnit în istoria României.

Consumul final de energie electrică în această perioadă, a fost de 33561,0 milioane kWh, cu 1,4% mai mare față de perioada 1.I-31.VIII.2023, consumul final de energie electrică în economie a crescut cu 1,1%; consumul populaţiei a crescut cu 2,9%, iar iluminatul public a înregistrat o scădere cu 3,4%.

Aceasta creștere a consumului de energie a fost însoțită și de o scădere a producției de energie electrică din producția internă pe fondul scăderii productiei din mai multe sectoare ale producției de energie electrică.

Mai multe informații AICI .

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea  Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro