Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă la Ședința Plenară a Observatorului – Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală – EUIPO

În data de 15 octombrie 2024, Sorin Mierlea, Președintele InfoCons, participă la Ședința Plenară a  Observatorului – Oficiului European pentru Proprietate Intelectuală – EUIPO , ce are loc în Alicante, Spania. Ședința are loc în perioada 15 – 16 octombrie.

InfoCons este un membru activ al Observatorului EUIPO (Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală), jucând un rol important în cadrul Grupului de Lucru al Societății Civile din cadrul Observatorului European pentru Încălcările Drepturilor de Proprietate Intelectuală. Această implicare subliniază angajamentul InfoCons de a aborda provocările generate de încălcările drepturilor de proprietate intelectuală în întreaga Europă.

La nivel național, InfoCons este membră încă din anul 2006 în Grupul de Lucru pe Probleme de Proprietate intelectuală sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Citește și : ATENȚIE ! ALERTE Europene privind produsele cosmetice tip parfum / apă de toaletă ! Fii informat cu Aplicația Europeană InfoCons !

 

În prima zi a întâlnirii, agenda include următoarele segmente:

Cuvânt de bun venit și remarci de deschidere

Observatorul – Prezentare generală a activităților desfășurate în 2023/2024

  • Patricia García-Escudero Márquez, Director al Observatorului, va prezenta principalele activități desfășurate în ultimul an. Părțile interesate vor fi invitate să participe la prezentare.

Întrebările voastre răspunse de Comisia Europeană

Pe baza întrebărilor din rețea, un reprezentant al Comisiei Europene va informa despre inițiativele politice actuale și viitoare și modul în care acestea se raportează la activitatea Observatorului.

Citește și : Prețurile gazelor naturale vor crește în viitor. Cât de mult ? Depinde de noi !

 

PANEL 1: Inteligența Artificială Generativă și PI

Panelul va oferi o oportunitate de a analiza cele mai recente evoluții în domeniul Inteligenței Artificiale Generative și drepturilor de proprietate intelectuală, în special pentru a discuta soluții pentru titularii de drepturi de autor care doresc să își retragă conținutul din antrenarea modelelor de AI.

Paneliști:

  • Antoine Aubert, Departamentul Observatorului, EUIPO.
  • Luis Ignacio Vicente del Olmo, Consilier în Strategie și Inovație. Strateg în Proprietate Intelectuală.
  • Boniface de Champris, Manager Principal de Politici, CCIA.
  • Ilias Konteas, Director Executiv, ENPA & EMMA.

Prezentările stakeholderilor

Citește și : Au intrat in vigoare prevederile Ordinului A.N.P.C. privind informarea consumatorilor la comercializarea produselor preambalate al caror volum sau a caror greutate a scazut

 

PANEL 2: Legături între PI, sănătate, siguranță și mediu

Va fi prezentat noul raport realizat de Europol și EUIPO, care arată modul în care infracțiunile legate de PI facilitează alte infracțiuni, urmat de o discuție despre impactul infracțiunilor de PI asupra sănătății, siguranței și mediului.

Paneliști:

Cuvânt de încheiere

 

 

 

 

InfoCons  Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor  membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro