Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă la Conferința Națională ”Romanian Cyber Care Health – Siguranță și încredere pentru pacienți”

Sorin Mierlea , Președintele InfoCons , participă astăzi , 19 Iunie 2024 , începând cu ora 09:00 la Conferința Națională ”ROMANIAN CYBER CARE HEALTH- SIGURANȚĂ ȘI ÎNCREDERE PENTRU PACIENȚI ”, care va avea loc la Palatul Patriarhiei .

În cadrul acestui eveniment se propune identificarea soluțiilor care facilitează implementarea Directivei NIS2 în sistemul de Sănătate din România. Autorități de la cel mai înalt nivel, reprezentanți ai instituțiilor din domeniul Sănătății, ai instituțiilor responsabile cu implementarea reglementărilor europene actuale privind securitatea cibernetică , alături de specialiști în domeniul IT, vor dezbate împreună noile cerințe și modul în care transpunerea NIS 2 în legislația națională poate crea cadrul pentru dezvoltarea unui mediu transparent și predictibil pentru sistemul de Sănătate și pacienții din România, în condiții de siguranță a utilizării datelor informatice.

Conferința este organizată în parteneriat media cu postul de televiziune ANTENA 3 CNN, parte a Intact Media Group și va fi transmisă live pe site-urile antena3.ro, jurnalul.ro și pe paginile de Facebook ale Antenei 3 CNN .

În cadrul evenimentului a fost prezentă și doamna Adriana Cotel – Președinte Asociația pentru Informare, Educație și Prevenție în Sănătate .

 

Agenda evenimetului se poate vedea AICI .

InfoCons – Organizație Europeană pentru Protecția Consumatorului și Promovarea Programelor și Strategiilor membră cu drepturi depline în Organizația Mondială Consumers International , membra fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori , avand Secretariatul General în București, Bd. Mărășești , nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66, mail : secretariat@infocons.ro