Practica depozitării și comercializării apelor minerale în apartamente a dus la situații neconforme. Apa era păstrată în dormitoare, vândută prin geamuri, iar depozitarea în aer liber la temperaturi ridicate contravenea indicațiilor de pe etichete. Nereguli precum etichete incorecte au fost constatate de către inspectorii pentru protecția consumatorilor.
De reținut : Nu confundaţi termenii «minerală» cu «carbogazoasă». În general, apele minerale naturale au un conţinut de săruri minerale diferit de cel al apei potabile din reţea. Aveţi în vedere faptul că apele cu conţinut de dioxid de carbon au un pH mai mic (aciditate sporită), dar şi că apele cu un conţinut de fluor mai mare de 1,5 mg/l nu sunt recomandate consumului regulat al sugarilor şi copiilor sub 7 ani. Ţineţi seama de faptul că numai apa necarbogazoasă (plată) şi cu o mineralizare de maximum 500 mg/l («oligominerala» sau «slab mineralizata») poate fi folosită la prepararea hranei sugarilor.
ȘTIAȚI CĂ … ?
- Știați că apa minerală nu ar trebui să fie expusă la temperaturi înalte sau la soare, conform indicațiilor de depozitare?
- Știați că denumirile incorecte pe etichetele apelor minerale pot ascunde produse diferite față de ceea ce susțin?
- Știați că apele carbogazoase au un pH mai scăzut și conțin mai multă aciditate?
- Știați că apele cu conținut ridicat de fluor nu sunt recomandate pentru consumul regulat al sugarilor și copiilor mici?
- Știați că doar apele necarbogazoase și slab mineralizate sunt potrivite pentru a fi folosite la prepararea hranei sugarilor?
- Știați că păstrarea bonurilor de cumpărături vă poate ajuta să vă apărați drepturile în cazul reclamațiilor privind calitatea sau siguranța produselor alimentare?