75% din clădirile din UE sunt ineficiente din punct de vedere energetic

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. 75% din clădirile din UE sunt ineficiente din punct de vedere energetic

De la 1 ianuarie 2021, toate clădirile noi din UE ar trebui să utilizeze puțină energie sau deloc pentru încălzire, răcire sau apă caldă. Normele UE privind această obligație introduc și o certificare energetică pentru clădiri, astfel încât proprietarii sau locatarii să poată compara și evalua performanța energetică. Aceste reguli fac parte din efortul UE pentru o energie curată.

75% din clădirile din UE sunt ineficiente din punct de vedere energetic, iar 40% din energia consumată în UE este folosită pentru încălzirea și răcirea acestora.

Citește și:

– Sfaturi pentru a evita contaminarea fructelor de mare și a peștelui

În cadrul sesiunii plenare din aprilie, la Strasbourg, deputații europeni au votat în favoarea propunerilor de actualizare a acestor reguli. Principalele modificări ale directivei privind performanța energetică a clădirilor sunt:

• țările UE vor trebui să pregătească strategii naționale pe termen lung pentru a sprijini renovarea clădirilor. Scopul este ca până în 2050 clădirile din UE să nu mai consume energie

• trebuie încurajată utilizarea tehnologiilor inteligente pentru reducerea consumului de energie

• în clădirile noi vor fi necesare puncte de reîncărcare pentru mașinile electrice în locurile de parcare.

Eurodeputatul danez Bendt Bendtsen (PPE), care este responsabil cu direcționarea regulilor actualizate în Parlament, a declarat: `Acum le-am oferit statelor membre instrumentele cu care să facă apartamentele și locuințele mai eficiente din punct de vedere energetic în viitor`.

Acțiunile UE pentru o energie mai curată includ și sursele de energie regenerabile și eficiența energetică a dispozitivelor electrice.

Sursa: europa.eu.

Citește și:

– ANCOM a aprobat cererea RCS&RDS privind serviciile de roaming în SEE

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu