7 sfaturi pentru a profita la maximum de raionul de congelate

Raionul de alimente congelate se încinge! Datorită producătorilor care în ultimii ani au început să includă în produsele lor ingrediente mai sănătoase, mai calitative, mai aromate, consumatorii sunt mai atrași ca niciodată de gama variată de produse congelate pe care o au la dispoziție.

Alimentele congelate pot fi încorporate în orice dietă și sunt o alegere optimă în ceea ce privește economiile de costuri, disponibilitatea și creșterea aportului de nutrienți, fiind o modalitate convenabilă de a include în dietă elemente din fiecare grup alimentar.

Fie că rătăcești pe culoarul cu fructe, legume sau cel cu semipreparate, pe care le poți pregăti în câteva minute după o zi lungă la locul de muncă, există anumite lucruri pe care ar trebui să le ai în minte atunci când mergi la cumpărături, atât în ​​ceea ce privește ceea ce ar fi bine să eviți, cât și ceea ce este bun pentru tine.

Aceste sfaturi te vor ajuta să faci alegeri mai sănătoase atunci când cumperi alimente congelate pentru tine și familia ta:

Simplitatea este cheia

Când este posibil, optează pentru fructe și legume congelate care au pe lista de ingrediente exclusiv respectivele alimente. În acest fel, poți evita îndulcitorii și/sau sosurile adăugate inutil. Aceeași idee se aplică și în cazul cărnii. Când cumperi carne congelată pre-condimentată, aceasta conține deseori o cantitate mare de sodiu și alte ingrediente care nu sunt bune pentru pentru sănătate. Poți adăuga oricând condimentele tale preferate acasă după decongelare. Așa vei economisi bani și îți vei putea personaliza ingredientele în funcție de preferințele și restricțiile alimentare pe care le urmezi.

Fii cu ochii-n patru după prețuri

Alegerea fructelor și legumelor congelate îți permite adesea să economisești bani, iar multe produse sunt mai ușor accesibile, indiferent de sezon. În plus, produsele congelate care tind să aibă prețuri mai mari sunt opțiunile care au ingrediente adăugate. Prețurile ridicate nu sunt mereu un indicator al calității, deci „keep it simple”!

Alege pește cu nivel scăzut de mercur

Când vine vorba de alegerea peștilor congelați, alege opțiuni mai ecologice, care au niveluri mai scăzute de mercur, cum ar fi somonul, creveții și stridiile. Ghidul dietetic recomandă consumul a două porții de pește gras pe săptămână pentru sănătatea creierului, ochilor și inimii, iar produsele congelate sunt un mod convenabil și economic de a integra mai multe fructe de mare și pește în dieta ta.

Observă ambalajul

Atunci când faci cumpărături pentru fructe și legume congelate, ambalajul face diferența. Caută fructe întregi simple, care se află într-un pachet resigilabil sau în pachete personalizate în funcție de porția recomandată. Astfel, alimentele vor rămâne proaspete pentru mai mult timp și își păstrează, de asemenea, profilul nutrițional.

Verifică de două ori

Înainte de a cumpăra alimentele congelate, verifică de două ori dacă există bulgări, care pot fi un indicator pentru faptul că respectivul produs a fost dezghețat și recongelat. Când se întâmplă acest lucru, există o șansă mai mare ca acest produs să piardă din nutrienți.

Ai grijă la aportul de grăsimi saturate

S-a demonstrat că un aport ridicat de grăsimi saturate provoacă creșterea nivelului de colesterol, în special cea a „colesterolul rău”, anume LDL. Colesterolul poate bloca arterele atunci când este depozitat în pereții acestora, ceea ce îngreunează circulația sângelui. Când achiziționezi produse semipreparate, încearcă să te asiguri că nivelul de grăsimi saturate este mai mic de trei grame la 100 grame de produs.

Concluzie

Există multe motive pentru care achiziționarea alimentelor congelate este avantajoasă. Sunt delicioase, accesibile, durează mult timp și pot avea un conținut nutrițional mai valoros. Însă nu toate produsele sunt create la fel. De aceea, data viitoare când te îndrepți spre supermarket și ai nevoie de o mână de ajutor pentru a face alegeri mai sănătoase, amintește-ți de aceste sfaturi utile.

 

Sursa: CoolFood

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal