15 Octombrie – Ziua Internationala a Nevazatorilor

Accesibilizarea spațiilor publice, un drept fundamental și promovarea drepturilor consumatorilor vulnerabili în cadrul Campaniei Nationale `Si eu sunt cetatean european si am drepturi` desfașurată de InfoCons – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor care sprijină economia sociala și dezvoltarea mecanimselor de accesiblizare și prin Proiectul `Să evoluăm sustenabil!`

S.C. O 9 Atitudine S.R.L. – structura de economie socială, cu sediul în Cristian, județul Brașov, prin activitatea pe care o desfășoară, implementează la nivel național primul `Program de sprijinire a persoanelor cu deficiențe de vedere` pentru ca aceștia să poată fi integrați la nivel de comunitate.

Membrii echipei O9Atitudine! s-au format în ultimele șase luni și avem deja o experiență practică în urma căreia am reușit să fim prezenți, prin accesibilizarea cu semnalistică Braille, în peste 400 de locații din tara, atât instituții de stat, cat și private. Am lansat site-ul oficial de semnalistică Braille, www.accesliber.ro, unde fiecare persoană sau instituție poate găsi informații despre posibilitatea de a accesibiliza propriile spații sau detalii despre colegii noștri cu dizabilități cărora viața le-a dat o șansă de a-și dovedi abilitățile în muncă și de a-și vedea propriul vis devenit realitate.

Misiunea pe care ne-am asumat-o împreună, în sprijinul altor persoane cu dizabilități, este aceea de a aduce puțina lumina în viața celor nevăzători, de a elimina spațiul ce ne separă și de a înlătura barierele și restricțiile de orice natură pentru evitarea discriminării și accesul acestora la mediul fizic, informațional și comunicațional.

Dar nu putem face singuri aceste lucruri și nici să le lăsăm în voia sorții nu dorim! Vrem să ne facem auziți și să atragem și alte voci călăuzite de aceeasi dorință, vrem să schimbăm mentalități și să deschidem inimi pentru ceea ce contează cu adevarat. Sunt atâtea lucruri de vazut și admirat, dar prea puțini ochi cu care să le vedem!

Noi am facut primul pas pentru a elimina handicapul generat în viața persoanelor cu deficiențe de vedere. Voi?

Proiectul ‘S.E.S. – Să Evoluăm Sustenabil’ este desfășurat în parteneriat cu Asociația C4C – Communication for Community, Confederația Națională a Persoanelor cu Dizabilități din Grecia, InfoCons – Organizație Națională pentru Protecția Consumatorilor, Centrul Parteneriat pentru Egalitate, Institutul Român pentru Dezvoltare Sustenabilă și Asociația 4CAREER.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal