Amprenta de carbon a unui curry la pachet variază semnificativ în funcție de comanda dumneavoastră. Un curry vegetarian cu naan sau chapattis poate fi de doar 0,12 kg CO2e de persoană, în timp ce un preparat pe bază de orez poate fi mai mare, de 0,3 kg CO2e. Optarea pentru preparate din carne de pui adaugă aproximativ 800g CO2e per fel de mâncare, dar impactul carbonului crește semnificativ în cazul curry-urilor cu carne sau creveți, care pot ajunge până la 5,1kg CO2e. Livrarea cu scuterul adaugă 340g CO₂e pe km, iar utilizarea tăvilor de aluminiu de unică folosință sau a tăvilor din plastic transparent contribuie cu emisii suplimentare.
Citeste si : Amprenta de carbon a celor mai consumate alimente din Europa
Cheia este să alegeți opțiuni vegetariene cât mai mult posibil, nu numai pentru amprenta lor de carbon mai mică, ci și din motive etice. În plus, evitați să comandați în exces pentru a reduce risipa alimentară și luați în considerare mersul pe jos la restaurant în loc de livrare. Se încurajează aducerea recipientelor reutilizabile pentru a reduce la minimum ambalajele de unică folosință.
Sursa: The book “How bad are bananas?” The Carbon footprint of everything by Mike Berners – Lee