100 de ani construiți în Alba Iulia

Descarcă albumul 100 de ani construiți în Alba Iulia (Google Drive)

 

„Cultură ! Artă ! Literatură ! Muzică ! Pictură ! Sculptură ! Sunt cuvinte pe care majoritatea dintre noi le cunoaștem , le utilizăm într-o formă sau alta în activităţile pe care le desfășurăm în fiecare zi. Dar oare le și înţelegem adevărata valoare ? În contextul în care de 17 ani suntem cetăţeni ai Uniunii Europene , știm să valorificăm drepturile pe care le avem și înţelegem necesitatea de a ne dezvolta personal și profesional în sensul culturii ?

 

Potrivit definiţiei date de UNESCO , cultura înseamnă o serie de caracteristici distincte specifice unei societăţi sau unui grup social în termen spiritual, material , intelectual sau emoţional . Din acest motiv, cultura trebuie înţeleasă , promovată și respectată , ceea ce înseamnă cunoaștere (prin educaţie și înstrucţie , în familie , în școală etc.) , participare pasivă (consumator de artă) sau activă la actul de creaţie (valorificarea înzestrării native) , dar și respectarea dreptului de proprietate intelectuală (reglementat prin legi). De-a lungul istoriei omenirii , tot ceea ce rezistă și se păstrează în memoria colectivă este reprezentat de artă și cultură , indiferent de forma de materializare a acestora .”

Sorin Mierlea , Președinte InfoCons (2024)

 

InfoCons – Organizatie Europeana pentru Protectia Consumatorului si Promovarea Programelor si Strategiilor membra cu drepturi depline in Organizatia Mondiala Consumers International , membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori , avand Secretariatul General in Bucuresti, Bd. Marasesti, nr. 127-129, sector 4, tel: 021/319.32.66; fax: 031/101.25.15, mail : secretariat@infocons.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal