Ziua internaţională a muncii se sărbătoreşte anual pe data de 1 Mai, în peste 80 de ţări.

1 mai a devenit Ziua Internaţională a Muncii ca urmare a demonstraţiilor din Chicago a 90 de mii de demonstranţi, din care aproximativ 40 de mii se aflau în grevă. Rezultatul acestor proteste a fost neaşteptat: aproximativ 35 de mii de muncitori au câştigat în acea zi dreptul la ziua de muncă de 8 ore, fără reducerea salariului.

În România, ziua de 1 Mai a fost marcată, începând din 1890, prin organizarea de petreceri câmpeneşti. Astăzi este sărbătorită prin organizarea de concerte, plimbări cu bicicleta, ieşiri la iarbă verde, diverse activităţi festive, concursuri pentru copii etc.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal