La 29 mai se marchează Ziua internaţională a forţelor ONU de menţinere a păcii, cunoscută şi sub denumirea de Ziua internaţională a ”Căştilor Albastre”.  Această zi este, totodată, un prilej de comemorare a celor căzuţi în misiunile de menţinere a păcii.

Adunarea Generală a ONU a stabilit în 2002, prin Rezoluţia 57/129, ca Ziua internaţională a forţelor ONU de menţinere a păcii să fie marcată anual la data de 29 mai. În această zi, în 1948, prima misiune ONU de menţinere a păcii numită “United Nations Truce Supervision Organization (UNTSO)” a fost desfăşurată în teritoriile palestiniene. Ziua a fost marcată pentru prima dată la 29 mai 2003

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal