Astăzi, 15 Februarie, este Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer. În 2002, părinți din toată lumea s-au unit pentru prima datăpentru o cauză comună: toți copiii bolnavi de cancer să beneficieze de cel mai bun tratament și îngrijire. În 2003, Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer a declarat 15 Februarie ca fiind Ziua Internațională a Copilului cu Cancer.

Scopul acestei zile este:

  • să atragă atenția asupra celor 200.000 de copii cu cancer de pretutindeni, depistați în fiecare an, din care doar 20% primesc tratamentul adecvat;
  • informarea publicului despre cancerul la copii;
  • organizarea de evenimente, cu strângere de fonduri, pentru organizațiile de părinți cu copii bolnavi de cancer pentru a-și finanța programele la nivel local;
  • promovarea proiectelor și activităților desfășurate de organizațiile locale de părinți cu copii bolnavi de cancer.

InfoCons (www.infocons.ro), unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!*

*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal