Astăzi, 7 Decembrie, este marcată Ziua internațională a aviației civile. În anul 1994, Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO) stabilea prin rezoluția A29-1, care a sărbătorit atunci cincizeci de ani de la înființare, ca anual la data de 7 Decembrie să fie sărbătorită Ziua internațională a aviației civile. În 1996, Adunarea Generală a Națiunilor Unite a recunoscut oficial această zi și a inclus-o în lista zilelor marcate de ONU prin Rezoluția 33/51.

Scopul Zilei internaționale a aviației civile este de a demonstra și evidenția importanța aviației civile în angrenajul social și economic al statelor lumii, precum și eficientizarea transportului internațional aerian și îmbunătățirea sistemelor de siguranță ale avioanelor civile.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal