World Experience Festival aduce sunetele și muzica lumii într-un eveniment unic pe scena din București

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. World Experience Festival aduce sunetele și muzica lumii într-un eveniment unic pe scena din București

A 4-a ediție a evenimentului multicultural de anvergură Festivalul Ambasadelor va avea loc între 3-9 septembrie la ARCUB și Parcul Titan, peste 70 de culturi și naționalități participante

World Experience Festival este cea de-a 4-a ediție sub care va fi prezentat conceptul celui mai complex proiect multicultural din Europa de Est, Festivalul Ambasadelor, care va avea loc în perioada 3-9 septembrie 2018, la ARCUB (între 3-9 septembrie) și în Parcul Titan (7-9 septembrie), cu participarea a 70 de ambasade, institute culturale, organizații internaționale și comunități etnice și minorități naționale și a peste 80 de artiști din mai multe colțuri ale lumii.

Citește și:

Pâinea neagră – Peste 20% din produse au peste 6 E-uri și conțin cantități maxime de zahăr de până la 5,4g/100g!

Proiectul este organizat sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 și cu Patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Festivalul propune pentru această ediție o abordare creativă de experimentare a lumii și a dialogului intercultural prin intermediul muzicii și al sunetelor, acestea fiind văzute drept o parte identitară a culturii țărilor participante. Festivalul este conturat ca un traseu sonor ce va invita publicul să descopere mai multe țări și civilizații, prin spectacole autentice de muzică live și performing arts, expoziții și instalații interactive, conferințe, cinematografie, gastronomie, tradiții și ateliere creative multiculturale și multietnice.

Festivalul-platformă celebrează diversitatea patrimoniului cultural mondial într-un singur oraș, transmite mesaje de respect, toleranță și deschidere față de alte culturi și naționalități, este expresia celebrării multiculturale a lumii pe o scenă din București. Proiectul aduce împreună creativitatea, arta, tradițiile și aromele lumii într-un eveniment unic.

Ediția a 4-a a festivalului, sub tematica The Sounds of the World – Sunetele Lumii, va aduce pe aceeași scenă muzicieni și artiști cu influențe muzicale din următoarele țări: Sudan, Italia, Cipru, Argentina, Brazilia, Cuba, Peru, Iran, Indonezia, Congo, Siria, Irlanda, India, Palestina, Croația, Japonia, Albania și alții.

Citește și:

Top InfoCons – Pateurile de post cu cei mai mulți aditivi alimentari

Early line-up pe scenă:

– Ahalina Folklore Group (Sudan)

– Terrasonora (Italia)

– Sora, Iwung Foundation (Indonezia)

– Antama (Cipru)

– Roots Revival (Iran, Siria)

– Balkan Taksim (România)

– Marthin Marcos (Argentina)

– The Capoeira Vadiação Group și Barbarossa Samba (Brazilia, România)

– Sin Fronteras (Peru)

– Marthas´s Band (Cuba)

– Swar Arpan (India)

– Serenada (Albania)

– Karaševska Zora (Croația)

– Steysha School of Irish Dancing

– Ikhaya Band (Africa de Vest- Ghana, Guinea)

Citește și:

Știați că… Reducerea energiei aparatelor electrocasnice

Evenimentele principale din programul festivalului:

I. Expoziţia centrală Sounds of the World – Zona indoor de World Art organizată la ARCUB (Hanul Gabroveni) //3-9 septembrie || Program vizitare: între orele 11:00 – 21:00

  • Expoziţia muzicală interactivă: Sounds of the worldSunetele Lumii:Un concept de expoziție caleidoscopică de artă muzicală care va aduce în prim-plan instrumentele și anumite genuri muzicale și sonorități din diferite zone ale lumii.
  • Workshopuri: The Sound Experience– Experiența Sunetului: workshopuri şi ateliere prin care participanţii vor avea ocazia să testeze şi să experimenteze câteva dintre cele mai interesante instrumente tradiţionale din mai multe zone geografice, dar și ceremonii culturale autentice.
  • Conferinţe: World Musical Dialogue, o serie de evenimente discursive şi ateliere dedicate muzicologiei lumii cu experți din domeniul muzical, care vor aborda teme precum muzica văzuta ca un instrument diplomatic, orașele creative muzicale din rețeaua UNESCO, dar și despre muzica pe cale de dispariție și conservarea patrimoniului muzical.
  • World cinema: peste 15 proiecții cinematografice, atât documentare, cât și filme artistice, care vor aborda tematici ce țin de muzica și dansurile lumii.

Citește și:

Cate E-uri gasim in maioneza? Care este cantitatea de ulei folosita?

II. Zona outdoor de Word Bazaar & World Music & Shows organizată în Parcul Titan (intrarea Globul Lumii) // 7 – 9 Septembrie || Între orele: 12:00 – 22:00

  • Scena principală a festivalului– artişti din întreaga lume vor avea spectacole exotice de muzică şi performing art pe scenă din Parcul Titan, într-un program efervescent, multicultural, plin de culoare şi ritm.
  • Bazar multicultural – pavilioane de prezentare în care toți participanții festivalului (ambasadele, organizări, minorități etnice) îşi vor expune cele mai reprezentantive obiecte de patrimoniu cultural, vor organiza ateliere artisticeşi degustări gastronomice, vor oferi oferi suveniruri şi vor interacționa cu publicul, oferind informații interesante despre țara lor.
  • World Food Arena – restaurante, food trucks, dulciuri și băuturi răcoritoare cu rețete reprezentative pentru țări din America Latină, Asia, dar și din Europa.

Publicul beneficiază la toate evenimentele și momentele din timpul festivalului de intrare gratuită.

Toate țările participante pot fi găsite aici: https://world-experience.ro/participanti/

Informații complete despre festival pe www.world-experience.ro, precum și pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/worldexperiencefestival/. Programul complet al festivalului, pe zile, va fi disponibil foarte curând.

World Experience Festival este inițiat și organizat de Asociația ESCU.

Citește și:

Paste făinoase cu până la 5g de sare pe 100g de produs

Parteneri instituționali sau finanțatori:

Cu patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO și al Ministerului Afacerilor Externe, cu sprijinul Institutului Cultural Român, InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor; Administrația Fondului Cultural Național, Departamentul pentru Relații Interetnice, Primăria Sectorului 3.

Parteneri media: Agerpres, Forbes România, ForbesLife, Iqads & Smark, Festivalier, The Romania Journal, OZB, Radio România Cultural, FEEDER.ro, Telekom Electronic Beats, Șapte Seri, Național Geographic România și Național Geographic Traveler, Marie Claire, Cosmopolitan, Femeia, Media Trust.

Sponsori: Coca-Cola HBC România, BCR, Alexandrion Group

Susținători și prieteni: ARCUB, Asociația EDIT, ROFTA – Asociația Română de Food Truck

Notă: Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu