Romanii care muncesc in strainatate au la dispozitie mai multe metode de a transfera bani in tara celor dragi.

Fie ca aleg sa transfere banii cash, online sau prin intermediul telefonului mobil, banii vor ajunge rapid si in siguranta catre destinatar.

Serviciile de transfer bani. Ce trebuie sa stii

Serviciile de transferbani s-au dezvoltat intens si in tara noastra, clientii putand alege ce serviciu sa foloseasca.

Un aspect de care ar trebui sa se tina seama sunt costurile, ele variaza de la o companie la alta.

Western Union este unul dintre serviciile dedicate transferurilor de bani in/din strainatate, serviciu utilizat in preponderenta de romanii plecati la munca in strainatate.

Suma ce poate fi transferata ajunge pana la 10.000 euro.

De exemplu, pentru o suma de pana la 500 euro transferata comisionul pe care-l vei plati va fi de 32 euro (daca se opteaza pentru ridicare bani in cateva minute) si 12,5 euro (daca se opteaza pentru ridicare dupa 6 ore, doar pentru Romania).

Transfer de bani la ATM

Western Union, impreuna cu Banca Transilvania si BRD au lansat in Romania un serviciu de primire de bani la ATM, pentru a ridica banii cand ai nevoie, fara sa mai astepti la ghiseu. Atentie insa la comisionul de retragere numerar de la bancomat.

Cu peste 233.000 de locatii in 191 de tari, Money Gram iti ofera solutia de a transfera bani in 10 minute catre cei dragi. Costurile practicate sunt mai mici decat cele ale Western Union, unde pentru aceeasi suma platim cu 10 euro mai putin, doar 22 euro.

Transfer Rapid este un serviciu dedicat transferurilor de bani numerar, care pot fi ridicati din peste 1.000 de agentii CEC Banksau online.

De exemplu, pentru un transferonline de pana la 300 euro, comisionul perceput este de 4 euro.

Comision zero pentru transferurile realizate prin Azimo, banii se pot ridica din locatiile BCR si Idea Bank sau ii poti transfera catre orice cont bancar din Romania.

TransferGo percepe o taxa fixa de transfer, care depinde de tara din care se face transferul, si 0,4% – 1,5% comision pentru conversia valutara per tranzactie (care depinde atat de suma transferata cat si de tara din care se transfera banii), citeste mai multe aici.

Servicii exclusiv online

Bancile vin pe piata cu servicii exclusiv online destinate clientilor.

La Libra Internet Bank poti sa deschizi un cont curent 100% online, chiar si din strainatate.

Daca faci parte din diaspora (te afli intr-o tara membra a Uniunii Europene), poti activa contul prin efectuarea unui transferinitial de minim 1 euro, dintr-un alt cont bancar deschis pe numele tau, persoana fizica, la orice alta unitata bancara din una din tarile membre ale Uniunii Europene‘, se precizeaza pe site-ul bancii.

Un cont bancar care poate fi folosit oriunde in Europa

Te bate gandul sa te muti intr-o alta tara pentru a trai, lucra sau studia acolo?

Ai rude care traiesc in strainatate?

Ai intampinat probleme cand ai vrut sa-ti deschizi un cont bancar intr-o alta tara?

Platesti taxe prea mari pentru transfer de bani international?

Nu esti multumit de contul tau bancar?

Daca raspunsul la majoritatea intrebarilor este afirmativ, atunci afla ca iti poti deschide un cont in cateva minute, gratuit, oriunde te-ai afla in Europa si doar cu pasaportul sau actul tau de identitate.

O banca fara granite care va face mai usoara, pentru toti europenii care lucreaza sau studiaza in alta tara, deschiderea unui cont bancar, administrarea banilor de oriunde, oricand si in propria limba si, cel mai important, acestia vor putea sa-si sprijine familiile de acasa fara costuri enorme sau costuri ascunse.

Contul europeone iti va permite sa trimiti pe loc bani familiei tale, fara costuri ascunse.

Te poti inscrie deja pentru acest serviciu fara costuri si fara obligatii contractuale pe: http://europeone.com/ro/welcome.html

Transfer de bani cu livrare la domiciliul beneficiarului

Prin intermediul Smith & Smith poti sa transferi bani cu livrare la domiciliul beneficiarului, unde pentru 400 de euro transferati (de pe card sau din cont), se plateste un comision de 16 euro.

Banii poti sa-i transferi in numerar la Smith & Smith Romania, unde pentru aceeasi suma vei fi comisionat cu 12 euro, la BCR si Idea Bank (15 euro), in cont bancar in lei sau euro (4 euro).

Transfer online prin Posta Romana

Poti transfera pana la 1.500 lei, oriunde in tara. Plata se face online cu cardul, iar banii ajung in maxim o zi de la depunere in orase, si in doua zile in localitatile de la tara.

Poti alege sa transferi banii in contul destinatarului, la adresa de domiciliu, la ghiseul oficiului postal sau la casuta postala.

Pentru suma maxima ce o poti transfera, se percep taxe postale in valoare de 35 lei.

Transfer bani pe telefonul mobil

Vodafone pune la dispozitia consumatorilor serviciul M-Pesa, unde pana la 31 decembrie trimiti banionline catre orice cont M-Pesa fara niciun comision de transfer.

Poti transfera banii de pe card fie din strainatate, fie din tara, direct pe telefonul destinatarului, in contul lui M-Pesa.

Transfer de bani intre localitati

Prin intermediu serviciului WESTACO EXPRESS poti transfera bani rapid intre localitati direct din statiile OMV (doar lei).

Pentru 500 lei transferati se percepe un comision de 17,5 lei.

sursa: FinZoom.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal