Prohibiția este o măsură legislativă sau administrativă prin care se interzice producerea, vânzarea, exportul sau importul unor mărfuri.

Anual, statul stabilește anumite intervale de timp și zone de prohibiție în privința pescuitului atât în scop comercial, cât și recreativ. Această limitare a drepturilor pescarilor, precum și, implicit, ale consumatorilor de pește are însă în vedere un rezultat bun pentru toți – păstrarea echilibrului în natură. În fapt, perioadele anuale de prohibiție în privința pescuitului susțin dreptul nostru, al consumatorilor, de a ne bucura și pe viitor de pește.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal