Voluntariat

Activităţile de voluntariat vă permit să ajutaţi comunităţile locale din ţara dumneavoastră sau din alte ţări, să dobândiţi noi competenţe şi să vă faceţi noi prieteni.

Serviciul european de voluntariat (SEV) vă oferă posibilitatea de a deveni voluntar în alte ţări din Europa sau din lume. SEV se adresează tuturor tinerilor între 18 şi 30 de ani. Activităţile nu sunt remunerate, însă toate costurile sunt acoperite.

Sunteţi gata să lucraţi ca voluntar în străinătate, pentru o perioadă cuprinsă între 2 şi 12 luni?

Pentru a pleca în străinătate prin intermediul Serviciului european de voluntariat trebuie să găsiţi mai întâi o organizaţie de origine. Dacă nu cunoaşteţi niciuna, consultaţi:

Organizaţia de origine vă va ajuta să dezvoltaţi un proiect şi să găsiţi un post de voluntar care să corespundă intereselor dumneavoastră, într-o organizaţie care vă poate fi gazdă în perioada în care sunteţi disponibil(ă). Acest demers nu este întotdeauna uşor, dar nu renunţaţi – veţi vedea că merită efortul!

Ghidul Serviciul european de voluntariat vă oferă detalii despre întregul proces.

Am găsit un proiect. Ce urmează?

Găsirea unui proiect nu este decât primul pas. Pentru a porni în această aventură, vă mai rămân multe de făcut.

  • Contactaţi asociaţiile foştilor voluntari. Aceştia vă pot spune la ce să vă aşteptaţi, cum se desfăşoară un proiect, cum să vă pregătiţi etc.
  • Aflaţi care sunt cerinţele administrative în ţara de origine şi în ţara-gazdă (viză, permis de şedere, asigurare medicală etc.).
  • Înscrieţi-vă la un curs de pregătire pentru voluntari. Astfel veţi putea cunoaşte alţi viitori voluntari.
  • Aflaţi cât mai multe despre ţara în care mergeţi. Nicio informaţie nu este de prisos.

 Sursa: europe.eu – youreurope

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu