Viata se traieste cu ochii si nu cu lentila obiectivului

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Viata se traieste cu ochii si nu cu lentila obiectivului

Sorin Mierlea - Presedinte InfoCons

‘In ultima perioada traim o viata dubla. Putem spune ca traim o alta realitate si uitam de viata noastra, ca traim viata prin televizor, prin internet sau prin retelele de socializare. Mai nou, cu tehnologia de ultima generatie, cu ideea de selfie si cu posibilitatea de a inregistra cu telefonul momentele pe care le petrecem, am uitat sa ne traim viata. Astfel, mergem la serbarea de gradinita a copilului sau a nepotului, participam la aniversarea sau nunta cuiva, mergem intr-o excursie sau la un eveniment cultural si uitam sa vedem ce se intampla cu cei din jur, sa ne bucuram de momentul vietii reale. In ultimul timp, in clipele cele mai importante din existenta noastra, stam in spatele telefonului, a tabletei si inregistram aceste momente in speranta ca vom imortaliza ceea ce traim. Cu toate acestea, de cele mai multe ori uitam sa vizionam inregistrarile facute si nu mai privim ochii copilului, partenerul, biserica, un monument, un concert sau orice altceva decat prin ecranul unui aparat.

Zilele trecute am fost la un concert unde foarte multi oameni, in loc sa priveasca scena, stateau cu ochii in telefoane si filmau. Ciudat! Sa nu mai privim realitatea, sa nu mai vedem realitatea si sa ne bucuram ca am reusit sa inregistram momentul pe care oricum nu-l mai vizionam! Ne-am obisnuit sa postam pe o retea de socializare inregistrarile facute si le impartasim cu prietenii virtuali pe care in mare parte nici nu ii cunoastem, dar carora le comunicam momentele noastre traite virtual, prin ecranul telefonului sau a tabletei. Oare credem ca asa devenim nemuritori sau ca momentele pot fi pastrate?

Haideti sa adoptam o9atitudine, sa lasam telefonul, sa lasam tableta si sa traim nasterea copilului, ziua lui, ziua partenerului, un concert, o excursie si toate momentele vietii fara sa le privim printr-un ecran! Haideti sa nu mai traim intr-o realitate falsa si sa vedem cu ochii nostri viata!

Inainte de 1989, un avertisment indica faptul ca ,,painea se alege cu ochii si nu cu mana'', in zilele noastre putem spune ca ,,viata se traieste cu ochii si nu cu lentila obiectivului''.

Va invit sa avem o9atitudine! si sa fim mai buni, mai fericiti si mai umani!''

Sorin Mierlea – Presedinte A.N.P.C.P.P.S. Romania-InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu