În 2017, 8% din populația Uniunii Europene (UE) a declarat într-un sondaj la nivelul UE că nu și-ar putea permite să-și încălzească suficient casa. Această cotă a atins un maxim în 2012 (11%) și a scăzut continuu în anii următori.

Situația din statele membre ale UE variază. Cea mai mare parte a persoanelor care au spus că nu și-au putut permite să-și păstreze locuința în mod adecvat cald a fost înregistrată în Bulgaria (37%), urmată de Lituania (29%), Grecia (26%), Cipru (23%) și Portugalia (20%).

În schimb, cele mai scăzute acțiuni (aproape de 2%) au fost înregistrate în Luxemburg, Finlanda, Suedia, Țările de Jos și Austria.

Mai multe informații găsiți AICI.

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Tu îți protejezi datele personale?

Știați că?…. Economisire energie prin aparatele din dormitor

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal