Utilizarea îndelungată a măștilor medicale * atunci când este purtată corespunzător, NU provoacă intoxicație cu CO2 și nici deficit de oxygen

Utilizarea prelungită a măștilor medicinale poate fi inconfortabilă. Cu toate acestea, nu duce la intoxicație cu CO2 și nici la deficit de oxigen.

În timp ce purtați o mască medicinala, asigurați-vă că se potrivește corect și că este suficient de strânsă pentru a vă permite să respirați normal. Nu refolosiți o mască de unică folosință și schimbați-o întotdeauna de îndată ce se udă.

* Măștile medicinale (cunoscute și sub numele de măști chirurgicale) sunt plate sau plisate.

Sursa :WHO

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal