InfoCons -InfoCons ca urmare a sesizarilor primite din partea consumatorilor cu privire la clasificarea produselot tip lapte avand ca reper numarul inscriptionat pe ambalajul cutiilor, a solicitat punctul de vedere al specialistor in acest domeniu si arezultatul a fost urmatotul  :

“La  baza ambalajelor Tetra Pak® există un număr care se referă la numărul rolei pe care se tipăreşte materialul de ambalat; echipamentul de tipărit din fabricile Tetra Pak are de obicei 5 role, iar în unele fabrici chiar 6 role. Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tipărite în fabricile Tetra Pak, apoi materialul ambalat este livrat producătorului de lapte și produse lactate. În cazul în care producătorul raportează un defect funcţional, numărul ajută la identificarea rolei pe care s-a tipărit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak şi a-l remedia. Așadar, prezența acelui număr face parte din trasabilitatea materialului de ambalat și  nu are nicio legătură cu produsul ambalat (lapte sau produs lactat). “ Mihai Visan -Director Executiv Romalimenta

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Fii INFORMAT! IA ATITUDINE – 0219615

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal