Expertii Consiliului Superior al Sanatatii (Belgia) recomanda evitarea consumului excesiv al uleiului de palmier pentru a preveni problemele de sanatate. Este vorba, de fapt, despre un ulei bogat in acizi grasi saturati. Acestia augmenteaza riscul maladiilor cardiovasculare, ca si crestere a LDL – colesterol rau. Este foarte important, asadar, sa limitam consumul de acizi grasi saturati. Nu este intotdeauna facil sa studiem cu atentie etichetele pentru a determina cu precizie componenta unui produs.

Uleiul de palmier se ascunde frecvent sub termenul generic ulei vegetal. Veti beneficia de o informare mai ampla incepand cu anul 2014, moment in care va intra in vigoare noua legislatie care incumba fabricantilor indicarea clara a tipului de ulei utilizat in produsele respective.

Consumati cu moderatie produsele urmatoare, care sunt bogate in ulei de palmier: produse de patiserie, produse alimentare semipreparate, pizza, biscuiti, batoane de ciocolata, unele pateuri tartinabile si margarina.

Limitati de asemenea consumul unor produse lactate ca untul si smantana. Pentru a gati, folositi alte tipuri de uleiuri vegetale care contin acizi grasi nesaturati, precum: uleiul de masline, de arahid, porumb, floarea-soarelui, soia, produs din seminte de rapita, nuci, susan si altele.

Sursa: Test Achats – editia decembrie 2013/ianuarie 2014

InfoCons – InfoCons – o9atitudine ! – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu