UE deschide noi oportunități pentru conectivitatea globală și încearcă să consolideze legăturile strategice cu Asia

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. UE deschide noi oportunități pentru conectivitatea globală și încearcă să consolideze legăturile strategice cu Asia

Comisia Europeană va lansa Forumul Europa Conectivitate , Forumul European al Conectivității , o conferință internațională cu mai multe părți interesate și inovatoare, cu scopul de a încuraja dialogul și de a consolida legăturile dintre guverne, instituții financiare și actori din sectorul privat din Europa și nu numai. Bazându-se pe cooperarea deja strânsă dintre UE și partenerii săi din regiunea Asia-Pacific, această primă ediție a Forumului se va concentra pe conectivitatea UE-Asia: construirea de poduri pentru un viitor durabil.

Citește și:

Actualizarea situației privind evoluția Pestei Porcine Africane

UE și Japonia decid să asume un rol principal în conectivitatea durabilă

La invitația președintelui Juncker , prim-ministrul Shinzō Abe al Japoniei va fi invitatul de onoare pe forum și va transmite o adresă de deschidere în plenul de deschidere. Președintele Juncker și primul ministru Abe au încheiat un parteneriat pentru conectivitate durabilă și infrastructură de calitate între Uniunea Europeană și Japonia, subliniind importanța strategică a parteneriatului UE-Japonia pe care ambele părți s-au străduit să se consolideze în ultimii ani.

Acest nou parteneriat este primul de acest fel și subliniază că conectivitatea este o prioritate majoră în acțiunea Uniunii Europene în calitate de actor global. Acesta confirmă ambiția Europei de a lucra cu parteneri cu gânduri similare pentru a promova conectivitatea durabilă la toate nivelurile, din punct de vedere fiscal, economic, social și de mediu.

La acest forum vor participa lideri politici la nivel înalt și demnitari înalți , precum președintele Emerit al Consiliului European, prim-miniștrii finlandez și croat și miniștri din, printre alții, Republica Macedonia de Nord, Kazahstan . Afganistan și Republica Coreea. În plus, președinții instituțiilor financiare europene și internaționale , precum dl Werner Hoyer, președintele Băncii Europene de Investiții, domnul Suma Chakrabarti, președintele Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare și dl Takehiko Nakao , Președinte al Băncii Asiatice de Dezvoltare, precum și conducători de afaceri și manageri financiari din Europa și Asiava participa și el.

Sursa: Comisia Europeana

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu