TVA redus? NU! TVA Zero, la produsele alimentare si cartile donate!

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. TVA redus? NU! TVA Zero, la produsele alimentare si cartile donate!

Stiati ca…

In ceea ce priveste donarea, casele de copii, casele de seniori, spitalele, bibliotecile, organizatiile de persoane cu dizabilitati si alte asezaminte NU au voie sa primeasca nimic, decat in limita a 20% din impozitul pe profit coroborat in limita a 3 la mie din cifra de afaceri?  Acest lucru inseamna cateva alimente, ca macaroanele sau cartofii ,deoarece vorbim de bugete anemice. In schimb, in fiecare zi,  in fiecare ora, in fiecare minut se distrug alimente si carti care pentru persoanele care au nevoie de ele ar insemna foarte mult, ar reprezenta un real ajutor.

Mai mult decat atat,  acum se doreste  si plafonarea aceastei sume prin codul fiscal, iar donatorii sa fie nevoiti sa plateasca TVA in cazul in care doresc sa faca un gest caritabil, prin donarea unor astfel de produse. In cursa pentru profit, din punctul de vedere al economiei de piata, in conditiile in care se impun restrictii in ceea ce priveste actul de donatie, sunt distruse alimente si carti care ar putea fi utilizate de cei care au intr-adevar nevoie de ele.
Oare putem vorbi de pedeapsa, distrugere sau indiferenta?
Probabil este vorba doar de nepasare, mai ales fata de nevoile celor din jur. Haideti sa adoptam o9atitudine! Haideti sa schimbam ceva, sa spunem NU nepasarii si sa schimbam aceasta mentalitate privind accesul la un aliment sau o carte pentru cei din jurul nostru, care au nevoie de ceea ce noi risipim!

Sorin-Mierlea-InfoCons-Protectia-Consumartorilor

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons – InfoCons

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal