Când cumpărați sau vindeți o mașină nouă sau de ocazie în altă țară din UE, trebuie să vă puneți două întrebări: care este valoarea TVA-ului pe care urmează să îl plătiți sau percepeți (dacă este cazul) și în ce țară se plătește?

Utilizați instrumentul de mai jos pentru a calcula valoarea TVA-ului pe care va trebui să îl plătiți sau să îl percepeți când cumpărați sau vindeți o mașină în UE.

În scopuri de TVA, remorcile și alte tipuri de autovehicule sunt impozitate în același mod ca și mașinile. Verificați cotele de TVA aplicate în fiecare țară din UE.

Trebuie să plătiți TVA în țara în care înmatriculați mașina, aceasta fiind, de regulă, țara în care locuiți.

Valoarea TVA se calculează în funcție de prețul total al mașinii, care include accesoriile și costurile conexe, cum ar fi cele de livrare.

Dacă plătiți TVA de două ori, atât în țara de achiziție, cât și în țara de înmatriculare, aveți dreptul la rambursare. Trebuie să abordați această chestiune cu vânzătorul sau cu autoritățile fiscale din țara în care cumpărați mașina.

Sursa : Europa.eu

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu