Trecerea la o economie de servicii este o tendință pe termen lung se observată deja în UE în a doua jumătate a secolului al XX-lea. În 2018, ocuparea forței de muncă în servicii a reprezentat 74% din totalul locurilor de muncă în UE, comparativ cu 66% în 2000, în timp ce ocuparea forței de muncă în industrie a scăzut de la 26% în 2000 la 22% în 2018, iar agricultura a scăzut de la 8% la 4%.

În ceea ce privește valoarea adăugată, serviciile au generat 73% din valoarea adăugată totală în 2018, industria 25% și agricultura 2%.

În rândul statelor membre, ponderea ocupării forței de muncă în agricultură în 2018 a fost cea mai ridicată în România (23% din totalul ocupării forței de muncă), Bulgaria (18%), Grecia (11%) și Polonia (10% au observat în Cehia (37%), Slovacia (32%), Polonia (31%), România și Slovenia (ambele 30%). Activitățile de servicii au reprezentat 80% din totalul locurilor de muncă sau doar în Țările de Jos, Regatul Unit, Belgia, Malta, Franța, Luxemburg și Danemarca.

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu