Aditiv alimentar din categoria coloranţilor sintetici azoici. Conferă culoare neagră şi este admis a se folosi în orice tip de aliment. Se prezintă sub formă de pulbere sau granule, fiind solubil în apă. Este adaugat in preparate din carne, peşte, moluşte şi crustacee, conserve de legume, produse de cofetărie, paste din fructe, gemuri, jeleuri, marmelade, toppinguri, dressinguri, sosuri, condimente etc. Se poate folosi singur sau în combinaţie cu alţi coloranţi, în cantităţile sus-menţionate.

Citește și:

Linia Verde Anticoruptie – 0800 806 806

Cantitate max zilnica permisa/corp: 1 mg/kg corp

Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman este de până la 1mg/kg corp.

Doza de încorporare în alimente: 50-500 mg/kg

Descriere doza de încorporare în alimente: Cantităţile utilizate pot fi de la 50 mg/kg în unele produse dietetice, până la 500 mg/kg în produse şi preparate din carne.

Efecte secundare: DA

Citește și:

E950Acesulfam de potasiu

Descriere efecte secundare: Deoarece este un colorant azoic, poate produce alergii şi intoleranţă la persoanele sensibile la salicilaţi. Ca eliberator de histamină, poate intensifica simptomele caracteristice astmului. În combinaţie cu benzoaţii (E 210-215) favorizează hiperactivitatea la copii. În plus, prin procesul digestiei, acest colorant se descompune în produşi nocivi. Este interzis în SUA, Canada, Norvegia, Finlanda şi Japonia.

Contraindicatii: Nespecificat.

Utilizabil pentru copii: NU

Descriere utilizare copii: Nu este permis in alimentele destinate sugarilor si copiilor mici.

Citește și:

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal