In cadrul Parteneriatul incheiat  intre FinZoom  si A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons,  FinZoom va informeaza cu privire Topul Creditelor Auto cu Avans Zero.

Contractia economica din octombrie 2008 a determinat o scadere puternica a pietei auto si, odata cu aceasta si creditele pentru autoturisme au disparut din prim-planul produselor de creditare oferite de catre banci.

In ultimii ani am asistat la reinventarea optiunilor oferite de piata auto: preturile au scazut si romanii au inceput sa achizitioneze din nou autovehicule. In aceasta perioada, oferta de credite cu specific auto, chiar daca nu a disparut complet din peisaj a fost relativ limitata, unele dintre creditele pentru masini fiind ascunse in spatele creditelor de nevoi personale.

In 2014 se observa insa o usoara revenire a creditului auto, gama de oferte fiind mai larga, iar romanii mai deschisi oportunitatilor de finantare, dupa o perioada in care economisirea a fost declarata ca principala sursa de venituri pentru orice achizitie.

Conform unui studiu realizat de www.FinZoom.ro in parteneriat cu Bancpost in luna martie a acestui an, 46% dintre romani ar apela la un credit bancar pentru achizitia unei masini, fie pentru intreaga suma (23%), fie partial, in completarea economiilor proprii (22%). Pentru cei care ar apela la un produs bancar pentru finantare, creditul de nevoi personale si cel auto reprezinta optiuni relativ egale, cu o usoara preferinta pentru primul, (7% in favoarea primei optiuni).

Argumentul suprem (oferit si de 75% dintre participantii la sondaj) pentru accesarea unui credit il reprezinta desigur costurile cat mai mici, iar peste 50% din participantii la studiu considera ca determinanta o dobanda redusa pentru istoricul bun in relatia cu banca. Aceste beneficii pot fi regasite intr-un produs dedicat, cum este creditul auto, care va rasplati cu o dobanda competitiva comportamentul responsabil din punct de vedere financiar al solicitantilor, ceea ce se va reflecta intr-o rata lunara mai mica.

Luand in considerare cele enumerate mai sus, avansul nu mai reprezinta un impediment pentru obtinerea unui credit auto, deoarece exista oferte in piata care nu necesita plata unui avans.

In topul celor mai avantajoase credite auto fara avans pentru o suma de 20.000 de lei pe o perioada de 5 ani, Bancpost ocupa prima pozitie prin creditul Auto.Mobil. Acesta are o dobanda nominala incepand de la 11,4% p.a., fara alte comisioane de administrare credit, fiind produsul cu cea mai mica dobanda anuala efectiva (DAE), de 12%. Singurul cost lunar, pe langa rata creditului, este comisionul de administrare a contului curent, de 3,5 RON / luna. Fara niciun alt cost suplimentar, creditul vine cu ‘Vacanta de la plata ratei’ care permite obtinerea a maximum 5 luni de vacanta pentru cei 5 ani de credit, optiune disponibila dupa primele 6 scadente.

Top Credite Auto cu Avans ZERO

Banca / Produs DAE %
p.a.
Dobanda Comisioane Prima Rata Suma de
rambursat
Bancpost – CreditulAuto.Mobil – RON 12% 11,4%
(variabila)
Comision analiza dosar: 0 RON
Comision de administrare lunar cont curent: 3,5 RON
438,78 RON
(rata fixa)
26.532,48 RON
BRD – Credit Auto cu Dobanda Fixa pentru Masini Noi – RON 14,88% 7%
(fixa)
Comision analiza dosar: 200 RON
Comision de administrare lunar (% la sold): 0,4%
504,02 RON
(rata descrescatoare)
27.443 RON
Cetelem IFN – Turbo Credit – RON 16,09% 9,99%
(fixa)
Comision analiza dosar: 0 RON
Comision de administrare lunar din valoarea initiala a creditului: 0,26%
475,96 RON 28.557,43 RON

InfoCons – InfoCons (www.protectia-consumatorilor.ro), unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor – membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

0219615 – FII INFORMAT! IA ATITUDINE!

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal