Toader Mugur-Mihai , Prefect , Instituția Prefectului – Municipiului București – 21 de ani InfoCons Protecția Consumatorilor

Cu ocazia Zilei Mondiale a Proprietății Intelectuale și la 21 de ani de protecția consumatorilor în România și Europa – InfoCons, vă rog să primiți, alături de asigurarea sincerei mele prețuiri, cele mai bune gânduri și urări, precum și aprecierea deosebită pentru activitatea și eforturile InfoCons de a contribui activ la dezvoltarea domeniului protecției consumatorilor și, implicit,  a României.

Astăzi, când ne confruntăm cu noi provocări la nivel european, când este evidentă utilizarea pe scară largă a tehnologiilor digitale și constatăm globalizarea fără precedent a piețelor de consum, când numărul consumatorilor afectați de fraude și escrocherii online este mult mai mare decât în formele tradiționale de comerț, proprietatea intelectuală reprezintă un instrument esențial pentru dezvoltarea economică, socială și culturală a României.

Consumatorul român este parte integrantă a politicilor naţionale economice şi sociale și, în acest context, educarea, sensibilizarea publicului asupra importanței respectării drepturilor de proprietate intelectuală sunt recunoscute ca instrumente de luptă împotriva pirateriei și contrafacerii.

InfoCons și-a asumat un rol activ în a contribui la  realizarea politicii de protecţie a consumatorilor și în promovarea unei culturi în domeniul protecției consumatorilor.  Derularea campaniilor  de informare, conștientizare și sensibilizare a publicului cu privire la importanța asigurării respectării drepturilor consumatorilor și educarea opiniei publice privind riscurile folosirii bunurilor contrafăcute sau piratate, pericolele generate de utilizarea unor astfel de produse, și impactul asupra mediului înconjurător au ca rațiune de a fi  corectarea unui dezechilibru prezumat în cadrul căruia consumatorul este privit ca o potențială victimă a abuzului de putere economică a comerciantului.

Am plăcerea de a vă transmite profunda recunoștință pentru activitatea pe care o desfășurați în vederea protejării consumatorilor împotriva practicilor comerciale neloiale și a produselor periculoase într-o piață foarte bogată, diversă și extrem de dinamică.

 

Prefectul Municipiului București

Toader Mugur-Mihai 

Instituția Prefectului – Municipiul București

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal