Tabele de furnizare și utilizare: mașini din zona euro

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. Tabele de furnizare și utilizare: mașini din zona euro

Tabelele de furnizare și utilizare sunt utilizate pentru analizele macroeconomice ale economiilor Uniunii Europene (UE) și ale zonei euro. Acestea oferă o imagine anuală a producției și a utilizării globale pentru diferite categorii de bunuri și servicii în UE, inclusiv automobile.

Din producția diferitelor categorii de bunuri și servicii în UE cu o valoare de 700 de miliarde de euro produse în 2017, 14% au fost importate din afara zonei euro. Producția internă de autoturisme în zona euro a reprezentat 86% din oferta auto: 83% au fost produse de industria auto din zona euro (producția primară). Restul de 3% din aprovizionarea cu autoturisme proveneau din alte industrii, cum ar fi radiourile auto, anvelopele și tapițeria (producția secundară).

În ceea ce privește utilizarea producției auto autohtone, 19% din valoarea totală a automobilelor produse în zona euro în 2017 a fost pentru piața internă (consum final), iar exporturile au reprezentat încă 37% din valoarea totală.

Aproape o treime (32%) din valoarea totală a fost utilizată în zona euro ca intrare în alt produs sau serviciu în afara industriei autovehiculelor, de exemplu în sectoarele de transport sau de închiriere de mașini (consum intermediar). În cele din urmă, 12% din valoarea totală a fost utilizată ca bunuri de investiții (formarea brută de capital).

Sursa: ec.europa.eu

Citește și:

STOP degradării calității vieții în România!

Numărul InfoCons, destinat și persoanelor cu dizabilități

Ești asigurat? Cum te-ai asigurat? Ai citit contractul de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: [email protected]

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Meniu