Sunt turist român și călătoresc din România… in Bulgaria

Verific ultimele informații cu privire la situația epidemiologică din Bulgaria, la adresa http://sofia.mae.ro/local-news/1231 (Ambasada României la Sofia publică informații actualizate în limba română, preluate de pe site-ul oficial www.coronavirus.bg).

În funcție de evoluția pandemiei de COVID-19, condițiile de intrare pe teritoriul Bulgariei se pot modifica pe parcurs, fără o avertizare prealabilă din partea autorităților bulgare. MAE depune toate eforturile pentru a obține informații corecte, direct de la autoritățile bulgare, în timp util.

Mă asigur că am încheiat o asigurare medicală de călătorie și că mi-am procurat din timp Cardul european de asigurări sociale de sănătate de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Deși cele două documente nu au caracter obligatoriu, ele pot fi de ajutor în condițiile actuale. Asigurarea privată nu poate fi considerată un înlocuitor al Cardului european, ci doar un mijloc complementar de acces la anumite servicii medicale.

Dacă sunt cetățean român (cu excepția posesorilor de permise de ședere în Bulgaria) și intenționez să îmi petrec sejurul pe teritoriul Bulgariei, având ca punct inițial al călătoriei următoarele state terțe în raport cu UE: Regatul Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Australia, Canada, Georgia, Japonia, Regatul Maroc, Noua Zeelandă, Rwanda, Republica Coreea, Regatul Thailanda, Republica Tunisiană, Republica Orientală a Uruguayului, Regatul Hașemit al Iordaniei și Ucraina, îmi este permisă intrarea în Bulgaria fără prezentarea unui test molecular negativ (tip PCR)

Dacă sunt cetățean român și am ca punct inițial al călătoriei orice alte state terțe în raport cu UE, inclusiv Macedonia de Nord, Serbia, Albania, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Republica Moldova, Israel, Kuwait, am dreptul de intrare în Bulgaria DOAR în baza prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR), efectuat cu maximum 72 de ore înaintea intrării în țară.

Dacă sunt cetățean român și tranzitez Bulgaria, indiferent de destinație, nu sunt obligat să prezint un test PCR cu rezultat negativ, indiferent de punctul inițial al călătoriei.

Informatii valabile la data de 31.07.2020

Sursa :MAE

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal