SUA și Elveția: principalii parteneri comerciali ai UE pentru medicamente

  1. Acasă
  2. Comunicate de presă
  3. SUA și Elveția: principalii parteneri comerciali ai UE pentru medicamente

În aceste vremuri ale virusului Corona, ar putea fi interesant să aflăm mai multe despre comerțul cu medicamente din UE. Principala destinație pentru exporturile UE de produse medicamentoase și farmaceutice în 2019 au fost Statele Unite (reprezentând 32% din exporturile UE ale acestor produse), urmată de Elveția (11%), Regatul Unit (10%), China (6% ), Rusia și Japonia (ambele 4%). Importurile de produse medicamentoase și farmaceutice în UE au fost din Elveția (reprezentând 32% din importurile UE ale acestor produse), urmate de Statele Unite (31%) și Regatul Unit (12%).

Între 2002 și 2019 a crescut comerțul cu produse medicamentoase și farmaceutice cu Statele Unite și Elveția. În întreaga perioadă, UE a avut un excedent comercial cu Statele Unite și un deficit comercial cu Elveția.

Printre statele membre, Olanda a fost cel mai mare importator de produse medicamentoase și farmaceutice (19 miliarde EUR) în 2019, urmat de Belgia și Germania (ambele 18 miliarde EUR). Germania a fost cel mai mare exportator de produse medicamentoase și farmaceutice (47 de miliarde de euro), urmat de Irlanda (32 de miliarde de euro), Belgia (28 de miliarde de euro), Olanda (22 de miliarde de euro), Franța (17 miliarde de euro) și Italia (€) 16 miliarde).

Evoluția comerțului cu medicamente

Exporturile și importurile de produse medicamentoase și farmaceutice ale UE au crescut aproape în fiecare an între 2002 și 2019, ajungând la 203 miliarde EUR și respectiv 93 miliarde EUR în 2019. Odată cu exporturile crescând mai mult decât importurile, soldul comercial a crescut de la un excedent de 18 miliarde EUR în 2002 la un nivel record de 109 miliarde EUR în 2019.

Notă:

Uniunea Europeană (UE) include 27 de state membre ale UE. Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie 2020.

Sursa: Eurostat

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal

Pe același subiect

Distribuie

Meniu