Studiu cu privire la cheltuirea banilor publici pentru implementarea clasei zero

Din totalul sumei de 33.572.928,66 lei alocata pentru implementarea clasei zero, a ramas necheltuita o suma de 8.844.961,88 lei

 

InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat un studiu privind cheltuielile ocazionate cu implementarea – Clasei Pregatitoare – pentru anul scolar 2012 – 2013. Conform raspunsurilor primite, clasa pregatitoare a fost implementata la nivel national intr-un numar de 4785 de unitati de invatamant.

Ca urmare a realizarii acestui studiu, a reiesit faptul ca din punct de vedere al destinatiei cheltuielilor ocazionate cu implementarea clasei pregatitoare, majoritatea sumelor alocate implementarii acesteia au fost destinate achizitiei de mobilier scolar, materiale didactice si  rechizite:

–        68,42% din numarul total al Inspectoratelor Scolare Judetene respondente au alocat sumele destinate implementarii clasei pregatitoare pentru achizitia de mobilier scolar;

–        28,94% din numarul total al Inspectoratelor Scolare Judetene respondente au achizitionat rechizite scolare si materiale didactice, iar restul au achitat cheltuielile aferente resursei umane.

Pentru implementarea clasei pregatitoare pentru anul scolar 2012 – 2013, a fost alocata suma totala de: 33.572.928,66 lei.

– din care au fost cheltuiti 24.727.966,78 lei.

– suma ramasa necheltuita este in cuantum de 8.844.961,88 lei.

Judetul cu cele mai multe unitati de invatamant in care a fost implementata Clasa Pregatitoare este Judetul Bacau – 278 unitati de invatamant.

Judetul cu cele mai putine unitati de invatamant in care a fost implementata Clasa Pregatitoare este Judetul Giurgiu – 54 unitati de invatamant.

In cadrul studiului au fost analizate raspunsurile formulate de Inspectoratele Scolare Judetene din 38 de judete respondente la adresele formulate de A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons prin care au fost solicitate informatii cu privire la numarul de unitati de invatamant in care a fost implementata clasa pregatitoare, sumele alocate acestei destinatii, cuantumul cheltuielilor realizate in acest scop de fiecare unitate de invatamant, precum si destinatia sumelor cheltuite.

Din totalul de 42 de Inspectorate Scolare Judetene care au fost cuprinse in studiul realizat de InfoCons – InfoCons, au raspuns un numar de 38 de institutii.

Studiul a fost realizat de catre A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in perioada iulie – septembrie 2013.

InfoCons – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal