Aditiv alimentar din categoria conservanţilor, ce se regăseşte în fructele arbustului Sorbus aucuparia. Pentru uz industrial se obţine prin procedee chimice. Este bun conservant, în special faţă de mucegaiuri şi drojdii, nefiind eficient împotriva bacteriilor. Prezintă activitate optimă la pH mai mic de 6,5 (produse acide şi uşor acide). Sorbaţii se mai utilizează şi în combinaţie cu benzoaţii în produse precum băuturile aromate nealcoolice (răcoritoare), băuturi alcoolice slabe, concentrate lichide de ceai (utilizate la dozatoare), unele produse conservate din fructe şi legume, gemuri şi jeleuri cu conţinut scăzut de zahăr, măsline şi produse pe bază de măsline, produse din peşte, crustacee, creveţi, moluşte, sosuri emulsionate şi neemulsionate, condimente, mirodenii, muştar, salate preparate, deserturi pe bază de produse lactate netratate termic, la conservarea ouălor în stare lichidă, în alimente dietetice pentru scopuri medicale speciale, suplimente alimentare lichide şi gumă de mestecat.

Citește și:

Tu ce îi dai să mănânce cățelului tău?

Cantitate max zilnica permisa/corp: 25 mg/kg corp

Descriere cantitate max zilnica permisa: Doza zilnică admisă pentru consumul uman cumulat de acid sorbic şi sărurile sale de potasiu şi calciu este de până la 25 mg/kg corp. Este o doză mică, ce poate fi uşor depăşită, mai ales prin consumul mare de pâine (500g pâine conţin 1000 mg sorbaţi, doza maximă pentru o persoană care cântăreşte 40 kg).

Doza de încorporare în alimente: 200-2000 mg/kg

Citește și:

InfoCons – Nu da Spaga

Descriere doza de încorporare în alimente: Este admis a se folosi în cantităţi cuprinse între 200 mg/kg şi 2000 mg/kg în aproape toate tipurile de produse alimentare. Cantitatea maximă, de 2000 mg/kg se foloseşte la brânză topită, aluat de cartofi şi felii de cartofi pre-prăjite, pâine feliată şi alte produse de panificaţie şi patiserie, aluaturi, sosuri emulsionate, înlocuitori de carne, peşte sau brânză pe bază de proteine, la produse din raci, crustacee şi moluşte.

Efecte secundare: DA

Descriere efecte secundare: Unele persoane acuză reacţii alergice.

Citește și:

A început școala!

Contraindicatii: Nespecificat

Utilizabil pentru copii: NU

Descriere utilizare copii: Nu este permis in produse pentru sugari si copii mici.

Citește și:

Cum a apărut nevoia de asigurare?

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal