O persoană se spune că are un interes asigurabil într-un obiect atunci când, ca urmare a pierderii sau a unei daune produse acelui obiect, persoana va suferi o pierdere financiară. Spre exemplu, la asigurările de bunuri, asiguratul trebuie să aibă un interes patrimonial asupra bunului asigurat pentru a avea interes asigurabil față de acel bun. Pentru a fi asigurabil,un interes trebuie să fie economic, să fie evaluabil în bani și să existe în momentul încheierii contractului.

Există și cazuri diferite, în care asigurările pot acoperi și prejudicii fără caracter patrimonial, așa cum este, de exemplu, RCA.

Citește și:

– Greșeli pe care nu trebuie să le (mai) faci!

– Vrei să știi mai multe? Poți să te protejezi singur! Descarcă aplicația gratuită InfoCons pentru Android și IOS!

– Fii cu adevărat și tu cu o9atitudine și ia atitudine!

Nr. de tel – 021.9615 sau *9615

Whats App – 0732.008.969

Mail: reclamatii@protectia-consumatorilor.ro

Pe același subiect

Distribuie

InfoCons (www.infocons.ro) – Asociație Națională de Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, apolitică, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.

Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercită-le apelând 021 9615!* din orice rețea fixă sau mobilă sau *9615** din orice rețea mobilă!

**Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
***Număr de telefon apelabil din orice rețea mobilă cu tarif normal