Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului, care are loc în fiecare an la 4 februarie , este o inițiativă de unificare globală condusă de Uniunea pentru Controlul Internațional al Cancerului (UICC) . Prin creșterea gradului de conștientizare la nivel mondial , îmbunătățirea educației și catalizarea acțiunilor personale , colective și guvernamentale , lucrăm cu toții împreună pentru a reimagina o lume în care milioane de decese cauzate de cancer care ar putea fi prevenite sunt salvate , iar accesul la tratamente și îngrijiri salvatoare pentru cancer este echitabil pentru toți – indiferent cine sunteți sau unde locuiți .

Creată în anul 2000, Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului s-a transformat într-o mișcare pozitivă pentru ca toată lumea , de pretutindeni , să se unească sub o singură voce pentru a face față uneia dintre cele mai mari provocări ale noastre din istorie .

În fiecare an , sute de activități și evenimente au loc în întreaga lume , reunind comunități , organizații și indivizi în școli , întreprinderi ,  spitale, piețe , parcuri, săli comunitare, lăcașuri de cult – pe străzi și online – acționând ca un memento puternic că toți avem un rol de jucat în reducerea impactului global al cancerului.

Citește și : La ce trebuie să fim atenți când achiziționăm pește și produse din pește ?

Deși trăim într-o perioadă în care se înregistrează progrese impresionante în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul cancerului, mulți dintre noi care caută îngrijire pentru cancer se lovesc de bariere la fiecare pas. Venitul, educația, localizarea geografică și discriminarea bazată pe etnie, sex, orientare sexuală, vârstă, handicap și stil de viață sunt doar câțiva dintre factorii care pot afecta în mod negativ îngrijirea.

Prin urmare, tema din acest an a Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului, “Reducerea decalajelor în materie de îngrijire”, are ca scop sărbătorirea progreselor în numeroasele sale forme, care permit unui număr mai mare de persoane să caute și să primească îngrijirea de care au nevoie și pe care o merită. Este vorba despre a oferi impulsul necesar pentru a alimenta lupta noastră pentru echitate. Vom construi alianțe mai puternice și noi colaborări inovatoare; vom mobiliza prietenii, familia, colegii de muncă și comunitățile, deoarece știm că uniți suntem mai puternici.

Citește și : Începând cu 15 martie 2023 , restaurantele trebuie să afișeze ingredientele , declarația nutrițională și aditivii pentru preparate conform Ordinului ANPC – InfoCons Organizație de Protecția Consumatorilor te informează !

Ziua Mondială a Cancerului InfoCons Protectia Consumatorilor Protectia Consumatorului Siguranta Educare