Pe 3 Iulie marcăm Ziua Internațională fără Pungi din Plastic, o ocazie dedicată conștientizării și acțiunii împotriva utilizării excesive a pungilor de plastic și impactului lor negativ asupra mediului înconjurător.

Pungile de plastic sunt printre cele mai răspândite și periculoase deșeuri care poluează apele și ecosistemele. O singură pungă de plastic are nevoie de sute de ani pentru a se descompune complet, eliberând substanțe chimice nocive în sol și apă pe tot parcursul procesului. Pungile de plastic ajung adesea în oceane, afectând fauna marină și provocând moartea a milioane de animale anual.

Ziua Internațională fără Pungi din Plastic oferă o oportunitate de a educa și sensibiliza consumatorii cu privire la impactul dăunător al pungilor de plastic și de a încuraja schimbarea comportamentului individual și colectiv. Ziua Internațională fără Pungi din Plastic ne amintește că fiecare acțiune contează și că fiecare pas făcut spre reducerea utilizării pungilor de plastic ne apropie de un viitor mai curat și mai sustenabil.

Citește și : Amprenta de carbon a celor mai consumate alimente din Australia