Anul Nou Chinezesc, cunoscut și sub numele de Festivalul Primăverii, are o semnificație imensă în cultura chineză, marcând începutul noului an lunar. Este un moment de regenerare, reuniune și reflecție, în care familiile se adună pentru a-și onora strămoșii, a exprima recunoștință și a-și dori noroc în anul ce urmează. Festivitățile durează 15 zile, includând parade vibrante, dansuri tradiționale de lei și dragoni, artificii și, desigur, festinuri pline cu feluri de mâncare simbolice.

Anului Nou Chinezesc este o sărbătoare în cadrul căreia accentul este pus pe legăturile familiale, pe cultură și pe reînnoirea speranței. În timpul Anului Nou Chinezesc, se observă o multitudine de obiceiuri și tradiții pentru a asigura un început prosper al anului. Decorațiunile roșii împodobesc casele și străzile, simbolizând norocul și fericirea, în timp ce artificiile sunt declanșate pentru a alunga spiritele rele. Dansurile leului și ale dragonului sunt interpretate pe ritmul tobelor și al cimbalelor, considerându-se că aduc noroc și îndepărtează forțele rele.

Pentru toți cei care sărbătoresc această ocazie, să aducă Anul Dragonului prosperitate, bucurie și împlinire. Pe măsură ce începeți acest nou ciclu lunar, să fie plin de oportunități de creștere, succes și binecuvântări abundente.

 

Vă dorim un An Nou Chinezesc fericit și prosper!

 

Surse:

  • https://www.rmg.co.uk
  • https://www.britannica.com